Du behöver
- 4 st Tortillas
- 400 g nötkött t ex ryggbiff
- 0.5 st paprika gul
- 0.5 st röd paprika
- 0.5 st grön paprika
- 1 st gul lök
- 1/2-1 st burrito mix
- 1 msk pressad limesaft
- salt
Tillbehör:
guacemole
tomatsalsa
Gör så här
1
Strimla köttet. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva löken tunt.
2
Bryn köttet gyllene i lite matfett. Tillsätt lök och paprika och låt det fräsa med några minuter.
3
Tillsätt kryddmix och limesaft. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 8-10 minuter.
4
Fördela fyllningen på värmda tortillabröd och klicka på lite guacamole och tomatsalsa eller bjud det till. Vik upp nedredelen och rulla samman.
Värm dina tortillabröd i vanlig ugn. Sätt ugnen på 150° och låt bröden värmas mitt i ugnen ca 25 minuter. Eller värm dem i mikron. Linda då in bröden i lätt fuktat hushållspapper och värm bröden ca 2 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Värmer du bara 1 bröd så räcker ca 30 sekunder. När man värmer bröden blir de mjuka och är lättare att rulla samman.