Du behöver
- 1 pkt lasagneplattor färsk
- 250 g bladspenat djupfryst
- 1.5 st vitlöksklyftor
- salt och peppar
- 8 skiva skinka rökt eller lufttorkad
- 125 g keso med paprika
- 1.5 dl ostsås
- 1 dl riven ost
Ugn: 200°
Det här behövs till ca 3-4 port som huvudrätt:
Gör så här
1
Tina spenaten och pressa ur det mesta av vätskan. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i lite matfett några minuter. Krydda med salt och peppar. Rör ner keson och smaka av.
2
Klipp lasagneplattan i ca 8 lika stora bitar. Lägg 1 skinkskiva på varje och fördela spenatröran över.
3
Rulla samman och lägg rullarna med skarven nedåt i smord eldfast form. Ringla över ostsåsen och strö riven ost ovanpå.
4
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
Färsk pasta hittar du i kyldiskarna.