Du behöver

  • 3 st ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk flytande margarin

Fyllning:

1 st kräftstjärtar burk i lag
250 g keso
0.75 dl majonnäs
0.5 dl hackad dill
0.5 tsk paprikapulver

Gratinering:

1.5 dl gräddfil
1.5 dl ost god riven
persilja
kräftstjärtar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa sönder äggen och tillsätt hälften av mjölken, mjöl och salt. Vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och flytande margarin.

2
Hetta upp en crêpespanna eller liten stekpanna. Smörj pannan första gången och grädda tunna pannkakor, men bara på den ena sidan.

3
Låt kräftstjärtarna rinna av. Tag undan några till garneringen. Skär resten i mindre bitar.

4
Blanda samman keso med majonnäs, dill och paprikapulver. Rör när kräftstjärtarna och smaka av.

5
Lägg ut pannkakorna och fördela fyllningen på den ogräddade ytan. Vik in sidorna och rulla samman dem. Lägg dem i en smord eldfast form eller fat med skarven nedåt.

6
Ringla över gräddfilen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter.

7
Strö över hackad persilja och kräftstjärtar.


Kommentar:
Bjud gärna en god sallad till de goda “rullarna”.