Du behöver

Köttfärs:

500 g köttfärs
1 st gul lök
1 tsk salt
1 krm peppar
1 st burk krossade tomater
5.5 st tomater marinerade och soltorkade
1 st burk krossade tomater
0.5 tsk oregano
0.5 tsk basilika
vitlöksklyfta ev 1 pressad
250 g spagetti eller makaroner

Ostsås:

4 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2.5 dl riven ost
salt och peppar

Gratinering:

ost ca 1 dl riven

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett.

2
Tillsätt färsen och dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills köttet har fått fin färg.

3
Hacka tomaterna och rör ner dem i pannan tillsammans med salt, peppar, krossade tomater och lite av marinaden som de soltorkade tomaterna har legat i. Låt såsen puttra ca 10 minuter. Smaka av med oregano, basilika och eventuellt pressad vitlök.

4
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av.

5
Häll ca 2 dl mjölk i en kastrull. Vispa ner mjölet och häll i resten av mjölken. Låt såsen koka upp och koka ca 3 minuter under omrörning. Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.

6
Lägg cirka hälften av pastan i en smord eldfast form. Bred köttfärssåsen ovanpå och häll över ostsåsen.

7
Strö över lite riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter. Sallad smakar gott till.