Du behöver

  • 6 st potatis
  • 1 st purjolök
  • 500 g koljafilé eller annan liknande fisk
  • 1 st citron
  • 2 msk dill hackad fryst
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt svartpeppar
  • 2 msk hackad dill

Tillbehör:

bröd

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär potatis och purjolök i bitar och grova strimlor. Skär fisken i bitar, pressa över rejält med citron och strö över dillen.

2
Fräs potatis och purjolök i flytande margarin, tillsätt tomatpurén. Häll över buljongen och matlagningsgrädden. Låt alltsammans puttra 5 minuter.

3
Lägg ner fisken och låt allt puttra i ytterligare 5-7 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Serverara med bröd.