Du behöver
- 6 st potatis
- 1 st purjolök
- 500 g koljafilé eller annan liknande fisk
- 1 st citron
- 2 msk dill hackad fryst
- 1 msk flytande margarin
- 2 msk tomatpuré
- 8 dl grönsaksbuljong
- 2 dl matlagningsgrädde
- salt svartpeppar
- 2 msk hackad dill
Tillbehör:
bröd
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär potatis och purjolök i bitar och grova strimlor. Skär fisken i bitar, pressa över rejält med citron och strö över dillen.
2
Fräs potatis och purjolök i flytande margarin, tillsätt tomatpurén. Häll över buljongen och matlagningsgrädden. Låt alltsammans puttra 5 minuter.
3
Lägg ner fisken och låt allt puttra i ytterligare 5-7 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Serverara med bröd.