Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar nymald
  • 1 msk citrontimjan repad
  • 1 st apelsin strimlor av de gula skalet

Sås:

2.5 dl lagalätt eller liknande
1 dl vatten
2 msk maizena ljus redning
1.5 msk kycklingfond konc
1 st apelsin pressad saft

Servera med:

ravioli eller nykokt pasta blandad med smörfrästa champinjoner och en skvätt grädde
blandad sallad

Ugn: 200º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Torka av kycklingfiléerna. Bryn filéerna på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnssäker form. Strö över salt och krydda med peppar, citrontimjan och apelsinskalsstimlor.

2
Koka upp lagalätt, vatten, ljus redning, kycklingfond och apelsinsaft i en kastrull under omrörning. Häll såsen vid sidan om kycklingfiléerna i formen. Sätt in den i nedre delen av ugnen och fortsätt stekningen, ca 30 minuter. Kontrollera av köttsaften är klar (ofärgad).

3
Servera filéerna med kokt svampravioli (eller pasta med svamp och grädde) och sallad.