Du behöver
- 2 st burkar matjesfiléer
- 9 st potatis kokta
- 3 st hårdkokta ägg
Gratängsås:
1 st lök liten gul
2 msk margarin
3 msk vetemjöl
mjölk ca 4 dl
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl riven ost
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Låt sillfiléerna rinna av väl. Skär dem i mindre bitar. Skiva potatisen. Skala och hacka äggen grovt.
2
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i matfettet. Strö över mjölet och späd med mjölk. Låt såsen sjuda under omrörning ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Varva potatis, ägg, sill och sås i en smord eldfast form. Avsluta med sås. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills gratängen har fått fin färg och är genomvarm.