Du behöver

  • 300 g torskfilé fryst eller färsk
  • saft av 1
  • 3 st potatis medelstora
  • 1 st gul lök
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 st paprika gul
  • 1 st röd paprika
  • 2 st tomater
  • 2 tsk dragon torkad
  • salt och peppar

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Tina fisken om den är djupfryst. Droppa över pressad citronsaft och låt fisken ligga ca 20 minuter.

2
Skala potatisen och skär den i klyftor. Skala och klyfta löken. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett.

3
Tillsätt potatis och häll över buljongen. Krydda med dragon och låt allt puttra ca 10 minuter.

4
Kärna ur och strimla paprikorna. Skär tomaterna i klyftor. Skär fisken i mindre bitar. Lägg allt i potatisgrytan och låt det sjuda ca 5 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.

5
Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.