Du behöver
- 300 g torskfilé fryst eller färsk
- saft av 1
- 3 st potatis medelstora
- 1 st gul lök
- 5 dl fiskbuljong
- 1 st paprika gul
- 1 st röd paprika
- 2 st tomater
- 2 tsk dragon torkad
- salt och peppar
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Tina fisken om den är djupfryst. Droppa över pressad citronsaft och låt fisken ligga ca 20 minuter.
2
Skala potatisen och skär den i klyftor. Skala och klyfta löken. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett.
3
Tillsätt potatis och häll över buljongen. Krydda med dragon och låt allt puttra ca 10 minuter.
4
Kärna ur och strimla paprikorna. Skär tomaterna i klyftor. Skär fisken i mindre bitar. Lägg allt i potatisgrytan och låt det sjuda ca 5 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.
5
Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.