Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk flytande margarin
  • salt och peppar

Tonnatosås:

1 st tonfisk burk i vatten
2 st sardellfiléer
4 msk lättmajonnäs
4 msk lätt crème fraiche
1 st citron
2 msk kapris

Ugn: 200°

Tillbehör:

kapris till garnering
sallad
bröd

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Bryn kycklingfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Sätt in dem i ugnen och stek dem färdigt i ca 10 minuter.

2
Blanda tonfisk, sardeller, lättmajonnäs, lätt creme fraiche, några droppar citron och kapris i en mixer. Kör tills du har en slät sås.

3
Skär upp kycklingen i skivor och lägg dem på ett fat. Slå över såsen. (Såsen placerar du alltså med fördel ovanpå kycklingen.) Dekorera med kapris och citronklyftor. Servera med gott bröd och sallad (gärna en fyllig sallad med olika grönsaker!).