Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar

Paprikasås:

2 st paprikor stora gula
2 msk olivolja
2 dl grönsaksbuljong
salt och peppar

Ugn: 225°

Tillbehör:

pasta

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Hacka löken och blanda den med färs, tomatpuré, oregano, salt och peppar. Forma smeten till lite större bollar. Smörj en form och stek bollarna i ugnen ca 10 minuter. “Skaka” gärna formen ett par gånger så att färsen får färg på alla sidor.

2
Tag bort kärnhuset från paprikorna. Skär dem i grova bitar. Fräs dem i olivolja. Häll över buljong och låt paprikorna puttra tills de har mjuknat. Kör paprikor och lite av buljongen med stavmixer (eller i en vanlig). Späd med buljongen till bra konsistens. Servera köttfärsbollarna med såsen, nykokt pasta och klyftade tomater.