Du behöver
- 1 st inläggningssill burk urvattnad
- 0.5 dl purjolök finhackad
- 1 st äpple syrligt
Lag:
1 dl ättiksprit 12%
5 dl vatten
0.5 dl socker
Sås:
1 dl lättmajonnäs
1 dl gräddfil
1.5 tsk ingefära finriven
1 msk flytande honung
Garnering:
gräslök
Det här behövs:
Gör så här
1
Skölj sillen i noga. Låt den rinna av väl.
2
Rör samman ättiksprit, vatten och socker till lagen. Rör tills sockret har smält.
3
Lägg de avrunna sillfiléerna i lagen och ställ den kallt ca 2 timmar.
4
Tag upp sillen och låt den rinna av väl. Skär sillen i sneda bitar. Ansa och finhacka purjolöken. Skala, kärna ur och finstrimla äpplet. Blanda sillbitarna med purjolök och äpple.
5
Rör samman majonnäsen till såsen med gräddfil, ingefära och honung. Rör ner såsen i sillblandningen och ställ den kallt i minst ett dygn.
6
Rör om försiktigt och klipp över lite gräslök.