Du behöver

  • 1 st inläggningssill burk urvattnad
  • 0.5 dl purjolök finhackad
  • 1 st äpple syrligt

Lag:

1 dl ättiksprit 12%
5 dl vatten
0.5 dl socker

Sås:

1 dl lättmajonnäs
1 dl gräddfil
1.5 tsk ingefära finriven
1 msk flytande honung

Garnering:

gräslök

Det här behövs:

Gör så här

1
Skölj sillen i noga. Låt den rinna av väl.

2
Rör samman ättiksprit, vatten och socker till lagen. Rör tills sockret har smält.

3
Lägg de avrunna sillfiléerna i lagen och ställ den kallt ca 2 timmar.

4
Tag upp sillen och låt den rinna av väl. Skär sillen i sneda bitar. Ansa och finhacka purjolöken. Skala, kärna ur och finstrimla äpplet. Blanda sillbitarna med purjolök och äpple.

5
Rör samman majonnäsen till såsen med gräddfil, ingefära och honung. Rör ner såsen i sillblandningen och ställ den kallt i minst ett dygn.

6
Rör om försiktigt och klipp över lite gräslök.