Du behöver

  • 2 skiva formbröd vitt med fiber
  • 2 skiva formbröd mörkt
  • 30 g ärtskott och solrosskott
  • 0.5 st paprika strimlad

Sardellfyllning:

5 st sardellfiléer avrunna
1 dl kikärter kokta
2 msk lättfil
2 tsk lättmajonnäs
1 tsk citron pressad saft
1 tsk akaciahonung
0.5 st vitlöksklyfta riven
1 msk persilja hackad
salt och peppar

Äggfyllning:

1 st ägg kokt och hackat
1 msk kesella
1 msk lättmajonnäs
1 st morot riven
1 msk dill hackad
salt och peppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Låt sardellfiléerna rinna av på hushållspapper. Skölj de kokta kikärterna och mixa dem med lättfil, lättmajonnäs, citron, honung, vitlök, persilja och sardell. Smaka av med salt och peppar.

2
Blanda hackat ägg med kesella, lättmajonnäs, morot och dill. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg tonfiskfyllningen mellan mörka brödskivor och äggfyllningen mellan vita brödskivor. Servera med ärt- och solrosskott och orange paprika i strimlor.