Du behöver
- 500 g grytbitar eller nöt
- 1 msk flytande margarin
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk vetemjöl
- 4 dl köttbuljong (byt eventuellt 1 dl buljong mot 1 dl rött vin)
- 1 st ingefära liten bit färsk skalad
- 1 st kanelstång liten bit
- salt och peppar
- 1 st squash liten
- 4 st salladslökar
- 1 st röd paprika
Tillbehör:
bulgur ris eller couscous
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Putsa köttet. Bryn det i flytande margarin. Hacka vitlökarna och tillsätt dessa. Rör också ner tomatpuré och mjöl. Häll över köttbuljongen och smaksätt med ingefära, kanel, salt och peppar. Låt allt puttra ca 1 timme.
2
Skär squash i grova bitar. Tillsätt dessa och låt grytan puttra i ytterligare drygt 15 minuter.
3
Hacka salladslök och paprika. Strö det över grytan. Servera med bulgur eller couscous.