Du behöver

  • 500 g grytbitar eller nöt
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl köttbuljong (byt eventuellt 1 dl buljong mot 1 dl rött vin)
  • 1 st ingefära liten bit färsk skalad
  • 1 st kanelstång liten bit
  • salt och peppar
  • 1 st squash liten
  • 4 st salladslökar
  • 1 st röd paprika

Tillbehör:

bulgur ris eller couscous

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Putsa köttet. Bryn det i flytande margarin. Hacka vitlökarna och tillsätt dessa. Rör också ner tomatpuré och mjöl. Häll över köttbuljongen och smaksätt med ingefära, kanel, salt och peppar. Låt allt puttra ca 1 timme.

2
Skär squash i grova bitar. Tillsätt dessa och låt grytan puttra i ytterligare drygt 15 minuter.

3
Hacka salladslök och paprika. Strö det över grytan. Servera med bulgur eller couscous.