Du behöver

  • 4 skiva lax färsk eller fryst, ca 600g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar nymald
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 dl dill plockad

Kapris- och dillsmör:

50 g smör mjukt
0.5 dl kapris hackad
0.5 dl dill hackad
1 msk lime pressad saft
salt och peppar

Sås:

2 dl gräddfil
1 tsk akaciahonung
0.5 dl dill hackad
salt och peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman smör, kapris, dill och lime till ett kryddsmör. Smaka av med salt och peppar. Rulla samman det i smörpapper till en rulle, ca 4 cm i diameter. Lägg in kryddsmöret i kylen så att det stelnar. Skär upp det i skivor vid serveringen.

2
Tina fisken om den är fryst. Torka av fiskskivorna med hushållspapper. Salta och peppra laxskivorna.

3
Stek laxen på båda sidor i smör i en stekpanna på medelvärme, ca 4 minuter per sida.

4
Rör samman gräddfil, honung och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken nystekt med kokt potatis, kryddsmör, sås och sallad.