Du behöver

  • 1 kg lax i tunna stora skivor, ca 12 skivor
  • 24 st sparris fryst och tinad
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 st fänkål i klyftor

Sås:

2.5 dl lagalätt eller liknande
1 dl kokspad från fisk och fänkål
1 msk idealmjöl
1 tsk dijonsenap
1 tsk citron pressad saft
salt och peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Linda laxskivorna runt sparrisen och lägg rulladerna i en traktörpanna. Häll på vatten, salt och peppar och sjud fisken ca 4 minuter. Ta upp rullarna och lägg dem på ett fat under folie. Lägg ner fänkålen i kokspadet och sjud den mjuk under lock, ca 10 minuter.

2
Vispa samman lagalätt, fiskspad, idealmjöl och senap i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sedan såsen sjuda 3 minuter. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar. Servera rulladerna med sås, fänkål, kokt broccoli och pressad potatis.