Du behöver
- 2 st röda paprikor
- 1 msk olivolja
- 2 st salladsblad olika sorters
- 1 st rödlök
- 1 st tonfisk burk i vatten
- 2 dl stora vita bönor (väl sköljda om du använder bönor på burk)
Dressing:
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 msk balsamvinäger
1 tsk fransk senap
citronpeppar salt
Tillbehör:
bröd
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem i en form och pensla dem med lite olivolja. Grilla i ugn tills skalet är “svart och bubbligt”. Låt dem svalna, ta bort skalet och skär paprikan i bitar. Skär salladen i bitar och rödlöken i strimlor.
2
Blanda paprika, sallad, rödlök, tonfisk och vita bönor i en skål. Rör ihop dressingen och häll den över salladen. Vänd om. Servera med bröd.