Du behöver

  • 2 st röda paprikor
  • 1 msk olivolja
  • 2 st salladsblad olika sorters
  • 1 st rödlök
  • 1 st tonfisk burk i vatten
  • 2 dl stora vita bönor (väl sköljda om du använder bönor på burk)

Dressing:

2 msk olivolja
2 msk vatten
1 msk balsamvinäger
1 tsk fransk senap
citronpeppar salt

Tillbehör:

bröd

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem i en form och pensla dem med lite olivolja. Grilla i ugn tills skalet är “svart och bubbligt”. Låt dem svalna, ta bort skalet och skär paprikan i bitar. Skär salladen i bitar och rödlöken i strimlor.

2
Blanda paprika, sallad, rödlök, tonfisk och vita bönor i en skål. Rör ihop dressingen och häll den över salladen. Vänd om. Servera med bröd.