Du behöver

  • 2 dl quinoa
  • 2 tsk rapsolja kallpressad
  • 2 st salladslökar skivade
  • 4 dl hönsbuljong av tärning
  • 1 st röd paprika tärnad
  • 2 st plommontomater tärnade
  • 1 msk lime pressad saft
  • salt och peppar
  • 2 msk parmesanost flagad

Kyckling:

2 st kycklingfiléer
1 msk smör smält
0.5 msk soja
1 krm svartpeppar nymald
1 tsk ingefära riven
0.5 tsk timjan

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Börja med kycklingen. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Blanda smör, soja, svartpeppar, ingefära och timjan i en liten skål. Pensla blandningen över kycklingen och stek den i ugnen, ca 20 minuter. Kolla att köttsaften är klar (ofärgad). Skär kycklingen i skivor vid serveringen.

2
Skölj quinoafröna och låt dem rinna av i en sil. Fräs salladslöken i olja i en gryta. Tillsätt quinoafröna och låt dem fräsa med någon minut. Tillsätt buljongen och låt allt sjuda 15-20 minuter.

3
Tillsätt paprika och tomater och smaksätt med lime, salt och peppar. Strö över flagad parmesanost. Servera quinoapilaffen med kycklingen.


Kommentar:
Quinoa är ett frö som liknar hirs. Det är mycket näringsrikt.
Näringsinnehåll per 100 g:
Energi 1610 kJ/385 kcal. Protein 13 g. Kolhydrat 73 g. Fett 4 g.