Du behöver
- 2 dl quinoa
- 2 tsk rapsolja kallpressad
- 2 st salladslökar skivade
- 4 dl hönsbuljong av tärning
- 1 st röd paprika tärnad
- 2 st plommontomater tärnade
- 1 msk lime pressad saft
- salt och peppar
- 2 msk parmesanost flagad
Kyckling:
2 st kycklingfiléer
1 msk smör smält
0.5 msk soja
1 krm svartpeppar nymald
1 tsk ingefära riven
0.5 tsk timjan
Ugn: 225º
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Börja med kycklingen. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Blanda smör, soja, svartpeppar, ingefära och timjan i en liten skål. Pensla blandningen över kycklingen och stek den i ugnen, ca 20 minuter. Kolla att köttsaften är klar (ofärgad). Skär kycklingen i skivor vid serveringen.
2
Skölj quinoafröna och låt dem rinna av i en sil. Fräs salladslöken i olja i en gryta. Tillsätt quinoafröna och låt dem fräsa med någon minut. Tillsätt buljongen och låt allt sjuda 15-20 minuter.
3
Tillsätt paprika och tomater och smaksätt med lime, salt och peppar. Strö över flagad parmesanost. Servera quinoapilaffen med kycklingen.
Quinoa är ett frö som liknar hirs. Det är mycket näringsrikt.
Näringsinnehåll per 100 g:
Energi 1610 kJ/385 kcal. Protein 13 g. Kolhydrat 73 g. Fett 4 g.