Du behöver
- 300 g tagliatelle
- 1 dl grädde
- 2 dl hönsbuljong
- 2 st paprikor gula
- 1 st lök liten gul
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 11 st oliver
Det här behövs:
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök och paprika i lite matfett tillsammans med pressad vitlök, utan att det får färg.
2
Tillsätt grädde och buljong och låt det puttra tills paprikan är mjuk, ca 7-8 minuter.
3
Koka under tiden pastan enligt förpackningens anvisningar.
4
Häll såsen i en mixer eller matberedare och kör till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
5
Blanda såsen med den nykokta pastan och oliverna.
6
Bjud pastan tillsammans med de ört- och parmesanfyllda kycklingfiléerna. Garnera med färska örter och eventuellt lite riven parmesanost.