Du behöver

  • laxfilé skinn- och benfri
  • 1 tsk salt
  • 1 st chilipeppar urkärnad och finhackad
  • 2 st salladslökar fint skivade
  • 1 st lime rivet skal
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl matyoghurt eller crème fraiche
  • 1 msk smör

Sås:

1.5 dl matyoghurt
0.5 dl lättmajonnäs
1.5 st salladslökar fint skivade
0.5 msk lime pressad saft
1 tsk honung flytande
1 dl dill hackad
1 tsk citrontimjan repade blad
salt vitpeppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Tina fisken om den är fryst. Finhacka laxen eller mixa den med saltet i matberedaren med kniven monterad.

2
Blanda laxen med spansk peppar, salladslök, limeskal, potatismjöl och matyoghurt till en färs.

3
Forma färsen till 4 runda biffar med vattensköljda händer. Stek biffarna i matfett på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida.

4
Blanda samman ingredienserna till såsen och smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt det kryddgröna.


Kommentar:
Vi bjöd ugnsrostad potatis, såsen och smörslungad spenat till laxburgarna. Men prova också att servera dem i hamburgerbröd med sallad, tomatskivor och dressing. Snabbt och gott!