Du behöver
- 1 kg räkor djupfrysta
- 2 st gula lökar
- 2 st paprikor
- 2 st fiskbuljongtärning
- 1.5 dl vin torrt vitt
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk fransk senap
- 3 msk mango chutney
- 3 dl crème fraîche
- 0.5 pkt mango djupfryst tärnad
- hackad persilja eller dill
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tina räkorna och skala dem. Skala lökarna och skiva dem tunt. Kärna ur och strimla paprikorna.
2
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med 3-4 minuter.
3
Tillsätt smulad buljong, vin, tomatpuré, senap, mango chutney och crème fraiche. Låt det koka upp och sjuda ca 4-5 minuter.
4
Tillsätt räkor och mango. Låt allt bli genomvarmt, men inte koka, då blir räkorna sega. Smaka av. Strö över hackad persilja. Servera med kokt ris.