Du behöver

  • 1 kg räkor djupfrysta
  • 2 st gula lökar
  • 2 st paprikor
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 1.5 dl vin torrt vitt
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk fransk senap
  • 3 msk mango chutney
  • 3 dl crème fraîche
  • 0.5 pkt mango djupfryst tärnad
  • hackad persilja eller dill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tina räkorna och skala dem. Skala lökarna och skiva dem tunt. Kärna ur och strimla paprikorna.

2
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med 3-4 minuter.

3
Tillsätt smulad buljong, vin, tomatpuré, senap, mango chutney och crème fraiche. Låt det koka upp och sjuda ca 4-5 minuter.

4
Tillsätt räkor och mango. Låt allt bli genomvarmt, men inte koka, då blir räkorna sega. Smaka av. Strö över hackad persilja. Servera med kokt ris.