Du behöver
- 4 st kotletter ca 1 1
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 1 msk smör
- 2 tsk pizzakrydda
- 1 st gul lök hackad
- 1 st burk cocktailtomater 400 g
- 1 tsk strösocker
- 0.5 dl svarta oliver urkärnade
Servera med:
spenattagliatelle
ruccolasallad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Rumstemperera kotletterna. Torka av dem med hushållspapper och skär snitt i fettkanterna på kotletterna. Salta och peppra köttet.
2
Smält smör i en stor stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Lägg i kotletterna och bryn dem ca 2 minuter per sida.
3
Strö över pizzakrydda, hackad lök, tomater med spad och strösocker. Lägg på ett steklock och låt kotletterna sjuda 5 minuter. Fördela oliverna över rätten och servera med kokt spenattagliatelle och rucolasallat.