Du behöver

  • 4 st kotletter ca 1 1
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 msk smör
  • 2 tsk pizzakrydda
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st burk cocktailtomater 400 g
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 dl svarta oliver urkärnade

Servera med:

spenattagliatelle
ruccolasallad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Rumstemperera kotletterna. Torka av dem med hushållspapper och skär snitt i fettkanterna på kotletterna. Salta och peppra köttet.

2
Smält smör i en stor stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Lägg i kotletterna och bryn dem ca 2 minuter per sida.

3
Strö över pizzakrydda, hackad lök, tomater med spad och strösocker. Lägg på ett steklock och låt kotletterna sjuda 5 minuter. Fördela oliverna över rätten och servera med kokt spenattagliatelle och rucolasallat.