Du behöver

  • 2 bitar torskrygg
  • salt och peppar
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 50 g rimmat sidfläsk
  • 0.5 st morot
  • 5.5 st steklök
  • 50 g champinjoner färska
  • 1 dl matlagningsvin rött
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 1 krm timjan
  • 1 krm dragon
  • 1 st lagerblad
  • 1 st vitlöksklyfta liten

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Strimla sidfläsket. Skala och skiva moroten. Ansa svampen och dela den om den är stor. Skala lökarna.

2
Bryn fläsket i en het stekpanna. Tag upp det. Bryn morot och lök. Tag upp det. Bryn svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in.

3
Lägg fläsk, morot och lök i en liten kastrull. Tillsätt vin, vatten, tomatpuré, kryddor och pressad vitlök. Låt allt småputtra tills moroten är mjuk. Tillsätt svampen och smaka av.

4
Blanda samman mjöl med lite salt och peppar. Doppa först den tinade fisken i mjölken, sedan i mjölblandningen. Stek fisken försiktigt gyllene på båda sidorna i inte för varm stekpanna, ca 5-6 minuter per sida.

5
Bjud fisken med den varma fläskröran och potatismos.