Du behöver
- 2 bitar torskrygg
- salt och peppar
- 0.5 dl mjölk
- 2 msk vetemjöl
- 50 g rimmat sidfläsk
- 0.5 st morot
- 5.5 st steklök
- 50 g champinjoner färska
- 1 dl matlagningsvin rött
- 1.5 dl vatten
- 0.5 msk tomatpuré
- 1 krm timjan
- 1 krm dragon
- 1 st lagerblad
- 1 st vitlöksklyfta liten
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Strimla sidfläsket. Skala och skiva moroten. Ansa svampen och dela den om den är stor. Skala lökarna.
2
Bryn fläsket i en het stekpanna. Tag upp det. Bryn morot och lök. Tag upp det. Bryn svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in.
3
Lägg fläsk, morot och lök i en liten kastrull. Tillsätt vin, vatten, tomatpuré, kryddor och pressad vitlök. Låt allt småputtra tills moroten är mjuk. Tillsätt svampen och smaka av.
4
Blanda samman mjöl med lite salt och peppar. Doppa först den tinade fisken i mjölken, sedan i mjölblandningen. Stek fisken försiktigt gyllene på båda sidorna i inte för varm stekpanna, ca 5-6 minuter per sida.
5
Bjud fisken med den varma fläskröran och potatismos.