Du behöver

  • spättafiléer
  • salt och peppar
  • 1 krm dragon smulad
  • 0.5 st schalottenlök
  • 0.75 dl fiskbuljong
  • 0.75 dl äppelcider
  • 100 g champinjoner färska
  • 1 st äpple litet
  • 1 msk pressad citronsaft

Garnering:

1/2-1 st tomat hackad

Ugn: 250°

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Lägg den i en smord eldfast form. Strö över dragonen.

2
Skölj och torka av fisken. Krydda den med salt och peppar. Lägg fisken ovanpå löken.

3
Ansa och skiva svampen. Lägg den runtom fisken. Häll över fiskbuljong och cider.

4
Täck formen med aluminiumfolie. Ställ formen mitt i ugnen och koka fisken ca 8 minuter.

5
Skala och kärna ur äpplet. Skär det i stavar, ca 3 cm långa. Droppa citronsaften över dem.

6
Tag ut formen och lägg äppelstavarna runt fisken. Ös fisken med skyn. Täck formen på nytt, ställ tillbaka den i ugnen och koka fisken klar i ytterligare ca 7 minuter.

7
Hacka under tiden tomaten. Strö hacket över den färdiga fisken. Kokt potatis eller kokt ris och en sallad är gott till.