Du behöver
- spättafiléer
- salt och peppar
- 1 krm dragon smulad
- 0.5 st schalottenlök
- 0.75 dl fiskbuljong
- 0.75 dl äppelcider
- 100 g champinjoner färska
- 1 st äpple litet
- 1 msk pressad citronsaft
Garnering:
1/2-1 st tomat hackad
Ugn: 250°
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Lägg den i en smord eldfast form. Strö över dragonen.
2
Skölj och torka av fisken. Krydda den med salt och peppar. Lägg fisken ovanpå löken.
3
Ansa och skiva svampen. Lägg den runtom fisken. Häll över fiskbuljong och cider.
4
Täck formen med aluminiumfolie. Ställ formen mitt i ugnen och koka fisken ca 8 minuter.
5
Skala och kärna ur äpplet. Skär det i stavar, ca 3 cm långa. Droppa citronsaften över dem.
6
Tag ut formen och lägg äppelstavarna runt fisken. Ös fisken med skyn. Täck formen på nytt, ställ tillbaka den i ugnen och koka fisken klar i ytterligare ca 7 minuter.
7
Hacka under tiden tomaten. Strö hacket över den färdiga fisken. Kokt potatis eller kokt ris och en sallad är gott till.