Du behöver
- 350 g jätteräkor frysta och okokta eller stora vanliga räkor
- 1 msk olja
- salt och peppar
- 3 cl konjak
- 1.5 tsk curry stark
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 1 dl grädde
- 3 st plommontomater urkärnade och skurna i tunna klyftor
- 1.5 dl grillad paprika strimlad
- 0.5 st isbergssalladhuvud strimlat
Servera med:
basmatiris eller bandspaghetti
dill plockad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Tina räkorna. Skala och fräs räkorna hastigt i olja och krydda med salt och peppar. Häll på konjak och flambera. Låt lågorna brinna ut. Obs! Stäng av spisfläkten och ha ett lock i närheten om lågorna blir för höga.
2
Tillsätt curry och vitlök och fräs under omrörning. Späd med grädden. Tillsätt tomater och grillad paprika. Låt allt sjuda på svag värme 2 minuter.
3
Smaka av och tillsätt sallaten. Servera med kokt basmatiris, plockad dill och bröd.