Du behöver

  • 350 g jätteräkor frysta och okokta eller stora vanliga räkor
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 3 cl konjak
  • 1.5 tsk curry stark
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 1 dl grädde
  • 3 st plommontomater urkärnade och skurna i tunna klyftor
  • 1.5 dl grillad paprika strimlad
  • 0.5 st isbergssalladhuvud strimlat

Servera med:

basmatiris eller bandspaghetti
dill plockad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Tina räkorna. Skala och fräs räkorna hastigt i olja och krydda med salt och peppar. Häll på konjak och flambera. Låt lågorna brinna ut. Obs! Stäng av spisfläkten och ha ett lock i närheten om lågorna blir för höga.

2
Tillsätt curry och vitlök och fräs under omrörning. Späd med grädden. Tillsätt tomater och grillad paprika. Låt allt sjuda på svag värme 2 minuter.

3
Smaka av och tillsätt sallaten. Servera med kokt basmatiris, plockad dill och bröd.