Du behöver

Det här behövs för ca 6 port:

150 g mörk blockchoklad
6 st After eight mintchokladplattor
1 st ägg
2 st äggulor
2 st äggvitor
2.5 dl vispgrädde
3 msk Marianne Crush

Garnering:

3 st After eight
hallon färska eller tinade
mynta

Gör så här

1

Bryt sönder chokladen och mintchokladen. Lägg det i en värmetålig skål. Smält det i vattenbad. Tag upp skålen.

2

Rör ner ägget under kraftig vispning och sedan äggulorna en och en under fortsatt kraftig vispning.

3

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden till skum. Rör först ner äggvitorna i chokladsmeten, sedan grädden och Marianne Crush.

4

Fördela smeten i 6 portionsglas och ställ dem kallt några timmar.

5

Dela chokladplattorna på snedden och stick ner en halv platta i varje dessert. Garnera med hallon och mynta.


Kommentar:
Marianne Crusch = krossad Marianne, den hårda pepparmintskaramellen med chokladfyllning. Säljs i bakhyllan.