Du behöver
Det här behövs för ca 6 port:
150 g mörk blockchoklad
6 st After eight mintchokladplattor
1 st ägg
2 st äggulor
2 st äggvitor
2.5 dl vispgrädde
3 msk Marianne Crush
Garnering:
3 st After eight
hallon färska eller tinade
mynta
Gör så här
Bryt sönder chokladen och mintchokladen. Lägg det i en värmetålig skål. Smält det i vattenbad. Tag upp skålen.
Rör ner ägget under kraftig vispning och sedan äggulorna en och en under fortsatt kraftig vispning.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden till skum. Rör först ner äggvitorna i chokladsmeten, sedan grädden och Marianne Crush.
Fördela smeten i 6 portionsglas och ställ dem kallt några timmar.
Dela chokladplattorna på snedden och stick ner en halv platta i varje dessert. Garnera med hallon och mynta.
Marianne Crusch = krossad Marianne, den hårda pepparmintskaramellen med chokladfyllning. Säljs i bakhyllan.