Du behöver

  • 6 skiva kalkonbröst rökt
  • ruccolasallad

Mimosasallad:

75 g rotselleri
1 skiva ananas konserverad
1 st äpple skalat och urkärnat
0.5 st apelsin hinnfria klyftor
1 dl ärter små gröna
6 st vindruvor halverade och urkärnade
1 st ägg hårdkokt

Sås:

0.5 dl majonnäs
0.5 dl matyoghurt

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala sellerin och skär den i tändsticksstrimlor. Förväll dem i 2 msk vatten i mikron i 2 minuter eller i en kastrull på spisen. Spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil.

2
Skär ananas, äpple och apelsinklyftor i tärningar. Blanda allt i en skål med selleri, ärter och vindruvor.

3
Blanda såsen och rör ner den i frukt- och grönsaksblandningen. Smaka av med salt och vitpeppar.

4
Dela ägget, passera gulan genom en sil och strö den över salladen. Servera med kalkonrullar och ett hjärtbröd.