Du behöver
- 450 g kycklinglårfilé
- 300 g grytbitar av griskött
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 tsk dragon
- 1 tsk basilika
- 15 st steklök
- 2.5 dl köttbuljong
- 2 st tomater burkar hela
- 8 st prinskorv
- 150 g haricots verts
- 2 msk vetemjöl
- 2.5 dl mellangrädde
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Skär skinkan i tärningar, ca 2×2 cm stora.
2
Bryn kyckling och grytbitar i lite matfett. Lägg över det i en stor gryta. Krydda med salt, peppar, dragon och basilika.
3
Skala lökarna och bryn dem. Lägg över dem i grytan.
4
Späd med buljongen och låt grytan småputtra under lock ca 25 minuter.
5
Häll bort vätskan från tomaterna. Dela eventuellt bönorna. Dela prinskorvarna. Lägg ner allt i grytan och låt den koka upp på nytt.
6
Vispa samman grädden med mjölet till en klimpfri redning. Rör ner det i grytan och låt grytan koka i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Bjud kokt potatis eller kokt ris till.