Du behöver

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 300 g grytbitar av griskött
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk basilika
  • 15 st steklök
  • 2.5 dl köttbuljong
  • 2 st tomater burkar hela
  • 8 st prinskorv
  • 150 g haricots verts
  • 2 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mellangrädde

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Skär skinkan i tärningar, ca 2×2 cm stora.

2
Bryn kyckling och grytbitar i lite matfett. Lägg över det i en stor gryta. Krydda med salt, peppar, dragon och basilika.

3
Skala lökarna och bryn dem. Lägg över dem i grytan.

4
Späd med buljongen och låt grytan småputtra under lock ca 25 minuter.

5
Häll bort vätskan från tomaterna. Dela eventuellt bönorna. Dela prinskorvarna. Lägg ner allt i grytan och låt den koka upp på nytt.

6
Vispa samman grädden med mjölet till en klimpfri redning. Rör ner det i grytan och låt grytan koka i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Bjud kokt potatis eller kokt ris till.