Du behöver

  • 600 g grytbitar eller färsk benfri skinka
  • 1 st gul lök
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar grovmalen
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 2 dl mellangrädde
  • 11 st aprikoser mjuka
  • 1 st ananas burk
  • 50 g pinjenötter

Garnering:

hackad persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i ca 2×2 cm stora bitar. Bryn köttet gyllene i lite matfett. Lägg över det i en gryta.

2
Skala löken och hacka den. Fräs lök och curry i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över det i grytan. Krydda med salt och peppar.

3
Tillsätt kalvfond och vatten. Låt grytan puttra under lock ca 20 minuter.

4
Dela aprikoserna och rör ner dem i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka i ytterligare ca 10 minuter.

5
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Rör ner avrunnen ananas och pinjenötter i grytan. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av. Strö över hackad persilja. Bjud kokt ris eller couscous till.