Du behöver
- 600 g grytbitar eller färsk benfri skinka
- 1 st gul lök
- 2 tsk curry
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar grovmalen
- 1 msk kalvfond
- 2 dl vatten
- 2 dl mellangrädde
- 11 st aprikoser mjuka
- 1 st ananas burk
- 50 g pinjenötter
Garnering:
hackad persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i ca 2×2 cm stora bitar. Bryn köttet gyllene i lite matfett. Lägg över det i en gryta.
2
Skala löken och hacka den. Fräs lök och curry i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över det i grytan. Krydda med salt och peppar.
3
Tillsätt kalvfond och vatten. Låt grytan puttra under lock ca 20 minuter.
4
Dela aprikoserna och rör ner dem i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka i ytterligare ca 10 minuter.
5
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Rör ner avrunnen ananas och pinjenötter i grytan. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av. Strö över hackad persilja. Bjud kokt ris eller couscous till.