Du behöver
- laxfilé ca 600 g
- saft av 1
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st morot
- 1 bitar rotselleri ca 100 g
- 1 st purjolök medelstor
- 2.5 st dillkvistar
- 1 dl vitt vin
- 1.5 dl vispgrädde
- 1.5 msk smör
Garnering:
citron dillvippor
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär laxen i 4 bitar. Droppa över pressad citronsaft. Krydda med salt och peppar.
2
Skala morot och selleri. Skär dem i fina strimlor, ca 3-4 cm långa. Ansa purjon och strimla den. Hacka dillen.
3
Bred ut morot, selleri, purjo och dill i en traktörpanna. Häll över vin och grädde.
4
Lägg fisken ovanpå och klicka över lite smör. Täck med lock.
5
Låt grytan koka på svag värme under lock ca 10-15 minuter eller tills fisken är ogenomskinlig och färdigkokt.
6
Garnera med citronskivor och dillvippor. Bjud kokt pressad potatis eller kokt ris till.