Du behöver
- 4 skiva laxfilé ca 2-3 cm breda
- salt
- 1.5 dl vin torrt vitt
- 1 st fiskbuljongtärning
- physalis ca 50 g
- cocktailtomater ca 8
- 1 st kiwi
- 1 msk vit balsamvinäger
- 1 msk olivolja
- 2 dl crème fraîche
Garnering:
färsk timjan
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Gör ett djupt snitt mitt i laxskivorna så att du kan vika ut dem som fjärilsvingar. Salta lätt.
2
Smula ner bujongtärningen i en traktörpanna eller stekpanna med lock. Häll över vinet. Lägg laxfjärilarna i traktörpannan.
3
Dela physalisen och cocktailtomaterna i klyftor. Lägg dem i en skål. Skala och tärna kiwin. Lägg ner den i skålen. Tillsätt balsamvinäger och olivolja. Rör om försiktigt.
4
Fördela frukten ovanpå laxen. Koka upp den och låt den sjuda under lock ca 8-10 minuter eller tills laxen precis är genomkokt.
5
Ta upp laxen och håll den varm. Garnera med färsk timjan. Vispa ner crème fraiche i skyn. Låt såsen koka upp och koka någon minut. Smaka av.
Bjud den vackra laxen tillsammans med såsen och kokt pressad potatis eller kokt ris.
Bjud den vackra laxen tillsammans med såsen och kokt pressad potatis eller kokt ris.