Du behöver

  • 4 skiva laxfilé ca 2-3 cm breda
  • salt
  • 1.5 dl vin torrt vitt
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • physalis ca 50 g
  • cocktailtomater ca 8
  • 1 st kiwi
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl crème fraîche

Garnering:

färsk timjan

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Gör ett djupt snitt mitt i laxskivorna så att du kan vika ut dem som fjärilsvingar. Salta lätt.

2
Smula ner bujongtärningen i en traktörpanna eller stekpanna med lock. Häll över vinet. Lägg laxfjärilarna i traktörpannan.

3
Dela physalisen och cocktailtomaterna i klyftor. Lägg dem i en skål. Skala och tärna kiwin. Lägg ner den i skålen. Tillsätt balsamvinäger och olivolja. Rör om försiktigt.

4
Fördela frukten ovanpå laxen. Koka upp den och låt den sjuda under lock ca 8-10 minuter eller tills laxen precis är genomkokt.

5
Ta upp laxen och håll den varm. Garnera med färsk timjan. Vispa ner crème fraiche i skyn. Låt såsen koka upp och koka någon minut. Smaka av.
Bjud den vackra laxen tillsammans med såsen och kokt pressad potatis eller kokt ris.