Du behöver

  • 600 g lövbiff ca 10 st
  • salt och peppar
  • matfett

Fyllning:

1 st rödlök liten
0.5 dl hackad persilja
0.75 st ansjovisfiléer

Kokspad:

1 st porter flaska
0.5 dl svartvinbärssaft outspädd
2 msk soja
9 st enbär krossade
0.5 tsk timjan
1.5 st köttbuljongtärning

Sås:

4 dl kokspad silat + vatten
1.5 dl mellangrädde
2 msk vetemjöl

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken fint. Hacka persiljan. Mosa ansjovisfiléerna. Blanda samman allt.

2
Lägg ut köttskivorna och salta och peppra dem lätt. Fördela fyllningen på dem. Vik in långsidorna lite och rulla samman från kortsidan. Fäst med tandpetare.

3
Bryn några rulader i taget i lite matfett. Lägg ruladerna i en gryta. Koka upp ingredienserna till kokspadet och häll det över ruladerna. Låt dem puttra under lock 40-50 minuter.

4
Ta upp ruladerna och håll dem varma. Sila kokspadet och mät upp det. Fyll på med vatten så att det blir ca 4 dl. Häll det i en kastrull och låt det koka upp. Rör samman grädden med mjölet och vispa ner det i såsen. Smaka av. Lägg ner ruladerna i såsen och låt allt bli genomvarmt.