Du behöver

  • 2 msk olja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk soja
  • 1 msk ingefära riven färsk
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 8 st kycklingklubbor
  • 2 msk mandelspån grovt hackade

Nudelsallad:

4 dl nudlar kokta
2 dl broccolibuketter kokta
2 dl böngroddar
1 st röd paprika
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
1 msk soja
1 msk vatten
1 st lime
salt

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman olja, honung, soja, ingefära, vatten och sambal oelek. Lägg kycklingklubborna och marinaden i en burk eller skål. Låt stå minst en timme i kylskåp. Stek kycklingklubborna i ugn, ca 10 minuter. Strö över mandelspånen mot slutet av stektiden.

2
Blanda samman nudlar, broccolibuketter och mungböngroddar. Hacka paprikan och tillsätt denna.

3
Rör ihop oljor, soja, vatten, några droppar lime och salt. Häll dressingen över salladen. Blanda väl. Servera nudelsalladen till kycklingklubborna.