Du behöver

  • griskött strimlat, eller 200 g benfri färsk skinka
  • 3.5 st salladslökar
  • 1 bitar squash
  • 50 g rotselleri
  • 0.5 st paprika gul
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st grön paprika
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 2 msk persilja hackad
  • salt och peppar
  • 0.5 dl buljong

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Om du använder färsk skinka, börja med att strimla den fint.

2
Ansa och strimla salladslök och squash. Skala och strimla rotsellerin. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan.

3
Blanda samman grönsakerna med vitlök och persilja. Fräs dem mjuka och glansiga i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Ta upp och håll varmt.

4
Bryn köttet i lite matfett 3-5 minuter eller tills det är genomstekt. Vänd på köttet ofta så att allt får fin färg. Krydda med salt och peppar.

5
Tillsätt grönsakerna och buljongen. Låt allt puttra samman några minuter och bli genomvarmt. Smaka av.

6
Servera gärna fullkornspasta eller fullkornsris till.