Du behöver
- griskött strimlat, eller 200 g benfri färsk skinka
- 3.5 st salladslökar
- 1 bitar squash
- 50 g rotselleri
- 0.5 st paprika gul
- 0.5 st röd paprika
- 0.5 st grön paprika
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 2 msk persilja hackad
- salt och peppar
- 0.5 dl buljong
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Om du använder färsk skinka, börja med att strimla den fint.
2
Ansa och strimla salladslök och squash. Skala och strimla rotsellerin. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan.
3
Blanda samman grönsakerna med vitlök och persilja. Fräs dem mjuka och glansiga i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Ta upp och håll varmt.
4
Bryn köttet i lite matfett 3-5 minuter eller tills det är genomstekt. Vänd på köttet ofta så att allt får fin färg. Krydda med salt och peppar.
5
Tillsätt grönsakerna och buljongen. Låt allt puttra samman några minuter och bli genomvarmt. Smaka av.
6
Servera gärna fullkornspasta eller fullkornsris till.