Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1.5 dl ris
  • 0.5 tsk curry
  • 3 dl fiskbuljong
  • 100 g laxfilé rökt
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 2 st ananas skivor
  • hackad gräslök

Sås:

1 dl minifraiche
2 krm curry
2 krm spiskummin
salt och peppar

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Skala löken och hacka den. Fräs den tillsammans med ris och curry i en kastrull, några minuter.

2
Tillsätt buljongen och sänk värmen. Låt riset puttra klart, 18-20 minuter, under lock.

3
Strimla laxen. Skala och dela äggen i mindre bitar. Dela ananasen i mindre bitar.

4
Rör samman ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.

5
Blanda samman riset med lax, ägg och ananas. Strö över gräslöken. Bjud den kalla såsen till det varma curryriset.