Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1.5 dl ris
- 0.5 tsk curry
- 3 dl fiskbuljong
- 100 g laxfilé rökt
- 2 st hårdkokta ägg
- 2 st ananas skivor
- hackad gräslök
Sås:
1 dl minifraiche
2 krm curry
2 krm spiskummin
salt och peppar
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Skala löken och hacka den. Fräs den tillsammans med ris och curry i en kastrull, några minuter.
2
Tillsätt buljongen och sänk värmen. Låt riset puttra klart, 18-20 minuter, under lock.
3
Strimla laxen. Skala och dela äggen i mindre bitar. Dela ananasen i mindre bitar.
4
Rör samman ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
5
Blanda samman riset med lax, ägg och ananas. Strö över gräslöken. Bjud den kalla såsen till det varma curryriset.