Du behöver
- 3.5 dl vetemjöl special
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.5 tsk bikarbonat
- 1 krm salt
- 1 msk kaffepulver frystorkat
- 0.5 tsk kardemumma malen
- 50 g pinjekärnor
- 125 g smör mjukt
- 0.5 dl muscovadosocker
- 1 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1 dl mjölk
Topping:
1 st äggvita
0.5 dl florsocker
100 g philadelphiaost
7 st physalis
kaffepulver ev
Ugn: 200º
Gör så här
1
Blanda mjölet med bakpulver, bikarbonat, salt, kaffepulver, kardemumma och pinjekärnor i en skål eller plastpåse.
2
Vispa smör, muscovadosocker och strösocker fluffigt i en skål med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken.
3
Rör till sist försiktigt ner mjölblandningen med en slickepott. Fördela smeten i stora muffinsformar. Fyll dem till 3/4. Sätt gärna formarna i en muffinsplåt för att ge dem bättre stadga. Grädda dem i ugnen, ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller.
4
Vispa äggvitan till toppingen hårt. Blanda ner florsockret och fortsätt vispa tills det bildas toppar. Tillsätt philadelphiaosten och rör om. Fyll toppingen i en engångsspritspåse med ett tyll. Spritsa topping på de avsvalnade muffinsarna. Dekorera med physalis och ev lite kaffepulver.