Du behöver

  • 3.5 dl vetemjöl special
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 msk kaffepulver frystorkat
  • 0.5 tsk kardemumma malen
  • 50 g pinjekärnor
  • 125 g smör mjukt
  • 0.5 dl muscovadosocker
  • 1 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 dl mjölk

Topping:

1 st äggvita
0.5 dl florsocker
100 g philadelphiaost
7 st physalis
kaffepulver ev

Ugn: 200º

Gör så här

1
Blanda mjölet med bakpulver, bikarbonat, salt, kaffepulver, kardemumma och pinjekärnor i en skål eller plastpåse.

2
Vispa smör, muscovadosocker och strösocker fluffigt i en skål med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken.

3
Rör till sist försiktigt ner mjölblandningen med en slickepott. Fördela smeten i stora muffinsformar. Fyll dem till 3/4. Sätt gärna formarna i en muffinsplåt för att ge dem bättre stadga. Grädda dem i ugnen, ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller.

4
Vispa äggvitan till toppingen hårt. Blanda ner florsockret och fortsätt vispa tills det bildas toppar. Tillsätt philadelphiaosten och rör om. Fyll toppingen i en engångsspritspåse med ett tyll. Spritsa topping på de avsvalnade muffinsarna. Dekorera med physalis och ev lite kaffepulver.