Du behöver
- 0.5 pkt viltskav
- matfett
- salt och peppar
- 2 st schalottenlökar
- 1 st burkar kantareller
- 1 msk mjöl
- 2 dl crème fraîche
- 2.5 skiva landgångsbröd vitt
- 2 st tomater
- 1 st kronärtskocksbottnar burk
Ugn: 225°
Gör så här
1
Stek viltskaven i lite matfett enligt förpackningens anvisningar. Krydda lätt med salt och peppar. Tärna köttet.
2
Skala och hacka löken. Låt svampen rinna av. Dela den om den är stor. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in och löken är mjuk och glansig.
3
Strö över mjölet och rör om. Tillsätt crème fraiche och låt stuvningen koka några minuter under omrörning. Tillsätt viltskavet och smaka av med salt och peppar.
4
Kantskär brödskivorna och halvera dem. Stek brödet lätt i lite matfett. Lägg det på en bakpappersklädd plåt.
5
Skär tomaterna i ganska tjocka skivor. Lägg två skivor på varje brödbit. Låt kronärtskockorna rinna av. Lägg en kronärtskocka ovanpå varje tomatskiva. Fördela stuvningen ovanpå.
6
Gratinera mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills toasten har fått fin färg och är genomvarm.