Du behöver

  • 0.5 pkt viltskav
  • matfett
  • salt och peppar
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st burkar kantareller
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl crème fraîche
  • 2.5 skiva landgångsbröd vitt
  • 2 st tomater
  • 1 st kronärtskocksbottnar burk

Ugn: 225°

Gör så här

1
Stek viltskaven i lite matfett enligt förpackningens anvisningar. Krydda lätt med salt och peppar. Tärna köttet.

2
Skala och hacka löken. Låt svampen rinna av. Dela den om den är stor. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in och löken är mjuk och glansig.

3
Strö över mjölet och rör om. Tillsätt crème fraiche och låt stuvningen koka några minuter under omrörning. Tillsätt viltskavet och smaka av med salt och peppar.

4
Kantskär brödskivorna och halvera dem. Stek brödet lätt i lite matfett. Lägg det på en bakpappersklädd plåt.

5
Skär tomaterna i ganska tjocka skivor. Lägg två skivor på varje brödbit. Låt kronärtskockorna rinna av. Lägg en kronärtskocka ovanpå varje tomatskiva. Fördela stuvningen ovanpå.

6
Gratinera mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills toasten har fått fin färg och är genomvarm.