Du behöver

  • 0.25 dl ströbröd osötat
  • 225 g kycklingfärs
  • 0.75 dl mjölk
  • 1 st äggvita
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 1 krm dragon

Till kokning:

5 dl hönsbuljong

Currysås:

0.5 st gul lök finhackad
1 tsk curry
2 tsk matfett
0.5 st äpple finhackat
1 dl kelda laga lätt eller liknande
1 dl hönsbuljong från kokningen av frikadellerna
1.5 msk maizena ljus redning
salt och peppar

Det här behövs till 2-3 port:

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla 10 minuter i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman till en smidig färs. Forma färsen med vattensköljda händer till köttbullar.

2
Koka upp buljongen i en gryta, lägg i frikadellerna och låt dem sjuda ca 5 minuter. Lyft upp dem med en hålslev och lägg dem på ett fat.

3
Fräs lök och curry några minuter i matfett utan att det tar färg. Tillsätt äpple, laga lätt och hönsbuljong. Red av med ljus redning. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda 5 minuter.

4
Lägg ner frikadellerna i såsen och låt dem bli riktigt varma. Servera med kokt ris och gröna ärtor.


Kommentar:
Hittar du inte kycklingfärs i butiken, ta lårfilé av kyckling och mixa i matberedaren.