Du behöver

  • 0.25 dl ströbröd osötat
  • 0.75 dl mjölk
  • 250 g älgfärs eller nötfärs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk grönpeppar i lag
  • 1 st äggvita
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 1 msk matfett

Sås:

1.5 dl minifraiche
1 msk maizena ljus redning
1 tsk kalvfond konc
1 tsk grönpeppar i lag
salt och peppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla 10 minuter i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna, utom matfettet, och arbeta samman till en smidig färs. Forma färsen med vattensköljda händer till 6 biffar.

2
Stek biffarna i en stekpanna med matfettet, ca 3 minuter per sida.

3
Blanda minifraiche med ljus redning, kalvfond och grönpeppar. Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Servera biffarna med kokt pasta, kokt broccoli och röda paprikastrimlor.