Du behöver
- 0.25 dl ströbröd osötat
- 0.75 dl mjölk
- 250 g älgfärs eller nötfärs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk grönpeppar i lag
- 1 st äggvita
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 1 msk matfett
Sås:
1.5 dl minifraiche
1 msk maizena ljus redning
1 tsk kalvfond konc
1 tsk grönpeppar i lag
salt och peppar
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Låt ströbrödet svälla 10 minuter i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna, utom matfettet, och arbeta samman till en smidig färs. Forma färsen med vattensköljda händer till 6 biffar.
2
Stek biffarna i en stekpanna med matfettet, ca 3 minuter per sida.
3
Blanda minifraiche med ljus redning, kalvfond och grönpeppar. Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Servera biffarna med kokt pasta, kokt broccoli och röda paprikastrimlor.