Du behöver

  • 0.25 dl ströbröd osötat
  • 0.75 dl lättmjölk
  • 250 g nötfärs
  • 1 tsk potatismjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Fyllning:

60 g mozzarella light
2 msk pesto

Klyftpotatis:

300 g potatis av fast sort
1 tsk rapsolja
1 tsk flingsalt

Sås:

1 dl lättyoghurt naturell
2 msk ajvar relish

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala och skär potatisarna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och pensla dem med olja. Strö på salt och blanda lätt. Stek mitt i ugnen, ca 30 minuter.

2
Låt ströbrödet och mjölken svälla 10 minuter. Blanda ner färs, potatismjöl, salt och peppar. Bred ut färsen på ett smörpapper till en rektangel, ca 20×10 cm. Blanda mozzarella och pesto med en gaffel tills den blir jämnt ljusgrön. Lägg en sträng på ena långsidan av färsen och rulla ihop till en rulle. Ta bort pappret.

3
När potatisklyftorna stekt ca 10 minuter, lägg färsrullen bredvid i formen och stek alltsammans ytterligare, ca 20 minuter.

4
Blanda yoghurt och ajvar relish till en sås att servera till. Skär upp rullen i bitar före serveringen. Bjud en morotssallad med rostade pinjekärnor och lime till.