Du behöver
- 0.25 dl ströbröd osötat
- 0.75 dl lättmjölk
- 250 g nötfärs
- 1 tsk potatismjöl
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Fyllning:
60 g mozzarella light
2 msk pesto
Klyftpotatis:
300 g potatis av fast sort
1 tsk rapsolja
1 tsk flingsalt
Sås:
1 dl lättyoghurt naturell
2 msk ajvar relish
Ugn: 225º
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skala och skär potatisarna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och pensla dem med olja. Strö på salt och blanda lätt. Stek mitt i ugnen, ca 30 minuter.
2
Låt ströbrödet och mjölken svälla 10 minuter. Blanda ner färs, potatismjöl, salt och peppar. Bred ut färsen på ett smörpapper till en rektangel, ca 20×10 cm. Blanda mozzarella och pesto med en gaffel tills den blir jämnt ljusgrön. Lägg en sträng på ena långsidan av färsen och rulla ihop till en rulle. Ta bort pappret.
3
När potatisklyftorna stekt ca 10 minuter, lägg färsrullen bredvid i formen och stek alltsammans ytterligare, ca 20 minuter.
4
Blanda yoghurt och ajvar relish till en sås att servera till. Skär upp rullen i bitar före serveringen. Bjud en morotssallad med rostade pinjekärnor och lime till.