Du behöver
- 100 g sötmandel
- 2 dl socker
- 1 dl sirap
- 1 tsk ingefära
- 2 tsk kryddnejlikor
- 3 tsk kanel
- 200 g smör eller margarin
- 1.5 tsk bikarbonat
- vetemjöl
Ugn:
Gör så här
1
Hacka mandeln ganska fint.
2
Rör samman socker, sirap, ingefära, kryddnejlikor, kanel och hackad mandel i en skål.
3
Smält matfettet och rör ner det i sockerblandningen. Tillsätt bikarbonat och mjöl. Arbeta samman det till en deg.
4
Forma degen till två tjocka rullar. Platta till dem så att de får rektangulär form. Linda in dem i plastfolie och lägg dem kallt till nästa dag.
5
Skär rullarna med riktigt vass kniv i tunna skivor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen ca 5-6 minuter.
6
Förvara kakorna i burk med lock.