Du behöver

  • 100 g sötmandel
  • 2 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kryddnejlikor
  • 3 tsk kanel
  • 200 g smör eller margarin
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • vetemjöl

Ugn:

Gör så här

1
Hacka mandeln ganska fint.

2
Rör samman socker, sirap, ingefära, kryddnejlikor, kanel och hackad mandel i en skål.

3
Smält matfettet och rör ner det i sockerblandningen. Tillsätt bikarbonat och mjöl. Arbeta samman det till en deg.

4
Forma degen till två tjocka rullar. Platta till dem så att de får rektangulär form. Linda in dem i plastfolie och lägg dem kallt till nästa dag.

5
Skär rullarna med riktigt vass kniv i tunna skivor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen ca 5-6 minuter.

6
Förvara kakorna i burk med lock.