Du behöver
- 1 dl flytande margarin
- 0.75 dl hermesetas lättströ
- 1.5 dl havregryn
- 1 3/4 dl vetemjöl
- olja eller flytande margarin
- äppelmos osötat
- kanel malen
Det här behövs:
Gör så här
1
Rör samman margarin och lättströ.
2
Tillsätt havregryn och mjöl. Låt degen vila 30 minuter i kylskåp.
3
Pensla 16-18 veckade metallformar med olja eller flytande margarin och dela upp degen i samma antal bitar.
4
Tryck ut degen i formarna och ställ dem på en plåt. Pudra över varje form med malen kanel och sätt plåten i ugnen.
5
Grädda i 225 varm ugn i knappt 10 minuter. Låt kakorna stå i 15-20 minuter tills de har svalnat av.
6
Vänd formarna och slå mot plåten så släpper kakorna direkt. Förvara dem i burk med tättslutande lock.
7
Lägg en klick osötat äppelmos i varje kaka precis före servering.
Den sockerersättning du väljer måste tåla upphettning. Läs noga på förpackningen! I våra recept valde vi Hermesetas lättströ som ger samma sötma som strösocker. 1 dl lättströ ersätter alltså 1 dl strösocker. I recepten kallas sötningsmedlet lättströ.