Du behöver

  • 1 dl flytande margarin
  • 0.75 dl hermesetas lättströ
  • 1.5 dl havregryn
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • olja eller flytande margarin
  • äppelmos osötat
  • kanel malen

Det här behövs:

Gör så här

1
Rör samman margarin och lättströ.

2
Tillsätt havregryn och mjöl. Låt degen vila 30 minuter i kylskåp.

3
Pensla 16-18 veckade metallformar med olja eller flytande margarin och dela upp degen i samma antal bitar.

4
Tryck ut degen i formarna och ställ dem på en plåt. Pudra över varje form med malen kanel och sätt plåten i ugnen.

5
Grädda i 225 varm ugn i knappt 10 minuter. Låt kakorna stå i 15-20 minuter tills de har svalnat av.

6
Vänd formarna och slå mot plåten så släpper kakorna direkt. Förvara dem i burk med tättslutande lock.

7
Lägg en klick osötat äppelmos i varje kaka precis före servering.


Kommentar:
Den sockerersättning du väljer måste tåla upphettning. Läs noga på förpackningen! I våra recept valde vi Hermesetas lättströ som ger samma sötma som strösocker. 1 dl lättströ ersätter alltså 1 dl strösocker. I recepten kallas sötningsmedlet lättströ.