Du behöver
- 2 st ägg
- 3 msk lättströ
- 1 msk kokande vatten
- 30 g smält smör
- margarin eller
- 0.5 dl lättmjölk
- 50 g hasselnötter malda
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 10 st pappersformar
Garnering:
äpple i tunna
0 skiva kanel ,
Ugn:
Gör så här
1
Vispa ägg, lättströ och kokhett vatten så luftigt som möjligt. Blanda ner fett och mjölk.
2
Blanda nötter, mjöl och bakpulver väl. Rör ner det i äggsmeten, blanda väl.
3
Ställ pappersformarna på en plåt och fördela smeten i dem. Stick ner en äppelklyfta i varje form och dofta sedan över lite kanel.
4
Grädda mitt i ugnen i ca 8-12 minuter. Pröva med en sticka! Kakorna är godast nybakade men går bra att frysa.
Den sockerersättning du väljer måste tåla upphettning. Läs noga på förpackningen! I våra recept valde vi Hermesetas lättströ som ger samma sötma som strösocker. 1 dl lättströ ersätter alltså 1 dl strösocker. I recepten kallas sötningsmedlet lättströ.