Du behöver

  • 2 st ägg
  • 3 msk lättströ
  • 1 msk kokande vatten
  • 30 g smält smör
  • margarin eller
  • 0.5 dl lättmjölk
  • 50 g hasselnötter malda
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 10 st pappersformar

Garnering:

äpple i tunna
0 skiva kanel ,

Ugn:

Gör så här

1
Vispa ägg, lättströ och kokhett vatten så luftigt som möjligt. Blanda ner fett och mjölk.

2
Blanda nötter, mjöl och bakpulver väl. Rör ner det i äggsmeten, blanda väl.

3
Ställ pappersformarna på en plåt och fördela smeten i dem. Stick ner en äppelklyfta i varje form och dofta sedan över lite kanel.

4
Grädda mitt i ugnen i ca 8-12 minuter. Pröva med en sticka! Kakorna är godast nybakade men går bra att frysa.


Kommentar:
Den sockerersättning du väljer måste tåla upphettning. Läs noga på förpackningen! I våra recept valde vi Hermesetas lättströ som ger samma sötma som strösocker. 1 dl lättströ ersätter alltså 1 dl strösocker. I recepten kallas sötningsmedlet lättströ.