Du behöver

  • 2 st tagliatelle port kokt
  • köttbullar ca 200 g

Tomatsås:

0.5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta liten
matfett
0.5 st burk krossade tomater
0.5 tsk socker
salt och peppar

Ostsås:

2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
salt och peppar
1 dl riven ost
1 msk parmesanost nyriven

Ugn: 250°

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola den i kallt vatten och låt den rinna av. Skiva köttbullarna.

2
Skala lök och vitlök. Hacka den fint och fräs den i lite matfett tills den är mjuk och glansig. Tillsätt tomatkrosset och låt såsen puttra några minuter. Tillsätt socker och smaka av med salt och peppar.

3
Häll mjölken till såsen i en kastrull. Vispa ner mjölet och låt såsen koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Rör ner osten och låt den smälta.

4
Varva den kokta pastan med tomatsås och ostsås i en eldfast form.


Kommentar:
Extra snabbt och lätt går det om du använder Keldas färdiga ostsås.