Du behöver

  • 24 st After eight (After Eight)
  • 1 3/4 dl vispgrädde
  • 2 st äggvitor
  • 1.2 dl socker
  • 2 st äggulor
  • 4 msk marianne Crush

Hallonsås:

1 pkt hallon djupfrysta, osockrade
1 msk florsocker
2.5 msk portvin

Garnering:

4 st hallon
citronmeliss

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Ställ mintplattorna fyra och fyra i en form av aluminiumfolie så att de bildar en ask. Ställ dem i frysen.

2
Vispa grädden. Vispa äggvitorna med 1/4 dl socker till ett hårt skum. Vispa äggulorna med resterande socker ljust och pösigt.

3
Rör försiktigt samman grädden med äggvitorna och sedan äggulorna med hjälp av en slickepott. Rör ner Marianne Crush.

4
Täck med folie och ställ det i frysen att frysa.

5
Ta fram chokladaskarna och fyll dem med Semi Freddon. Toppa dem lite. Ställ tillbaka i frysen och låt dem stå minst 3 timmar, gärna till nästa dag.

6
Passera hallonen i en sil. Tillsätt florsocker och portvin.

7
Lägg en spegel av hallonsåsen på 4 tallrikar. Ta bort folien och ställ chokladaskarna på såsen. Garnera med hallon och citronmeliss.