Du behöver
- 0.5 st fänkål tunt skivad
- 0.5 st purjolök skivad
- 50 g champinjoner skivade
- 2 tsk matfett
- 0.33 st squash urkärnad och i bitar
- 1 st paprika i bitar
- 2 dl kelda laga lätt eller liknande
- 2 msk maizena ljus redning
- 1 msk citron pressad saft
- 1 dl vatten
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 170 g kräftstjärtar i lag
- 0.5 dl dill hackad
- salt och peppar
Servera med:
fullkornspasta kokt
ruccolasallad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Fräs fänkål, purjolök och champinjoner i matfett.
2
Tillsätt squash, paprika, lagalätt, ljus redning, citronsaft, vatten och buljongtärning. Rör om och låt sjuda i 3 minuter.
3
Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil och tillsätt dem i såsen tillsammans med dill. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen bli het.
4
Servera såsen till kokt fullkornspasta blandad med sköljd rucolasallat. Dekorera med en klyfta lime eller citron.