Du behöver

  • 0.5 st fänkål tunt skivad
  • 0.5 st purjolök skivad
  • 50 g champinjoner skivade
  • 2 tsk matfett
  • 0.33 st squash urkärnad och i bitar
  • 1 st paprika i bitar
  • 2 dl kelda laga lätt eller liknande
  • 2 msk maizena ljus redning
  • 1 msk citron pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 170 g kräftstjärtar i lag
  • 0.5 dl dill hackad
  • salt och peppar

Servera med:

fullkornspasta kokt
ruccolasallad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Fräs fänkål, purjolök och champinjoner i matfett.

2
Tillsätt squash, paprika, lagalätt, ljus redning, citronsaft, vatten och buljongtärning. Rör om och låt sjuda i 3 minuter.

3
Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil och tillsätt dem i såsen tillsammans med dill. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen bli het.

4
Servera såsen till kokt fullkornspasta blandad med sköljd rucolasallat. Dekorera med en klyfta lime eller citron.