Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 2 tsk matfett

Sås:

1 st bananschalottenlök hackad
4 st soltorkade tomater hackade
3 skiva lufttorkad skinka hackad
1 dl örtsås kelda
1 dl vatten
1 tsk dragon hackad
1 tsk färsk basilika hackad
1 tsk citrontimjan hackad

Servera med:

kokt ris
sallad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Torka av kycklingfiléerna och krydda dem med svartpeppar.

2
Smält matfettet i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor.

3
Tillsätt schalottenlök, tomater och skinka och låt det fräsa vid sidan om.

4
Tillsätt örtsås, vatten och kryddor och låt kycklingen sjuda under lock 10 minuter. Späd eventuellt med mer vatten. Kontrollera att kycklingen är genomstekt innan den serveras.

5
Skär filéerna i skivor. Servera med sås, kokt ris och sallad.