Du behöver

  • 2 st torskrygg à 130 g
  • salt och peppar

Apelsinsås:

1 st schalottenlök
1 msk smör eller margarin
1 msk mjöl
2 dl fiskbuljong
0.5 dl apelsinsaft
0.5 krm saffran
0.5 krm rosmarin stött

Tillbehör:

1 bitar purjolök
50 g spenatblad färska

Garnering:

apelsin

Ugn: 175°

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Krydda fisken med salt och peppar. Stek filéerna vackert gyllene på båda sidorna. Lägg över fisken i en eldfast form och efterstek mitt i ugnen ca 10 minuter.

2
Skala och finhacka löken till såsen. Fräs den mjuk och glansig i matfett. Strö över mjöl och rör om. Späd med fiskbuljong och pressad apelsinsaft. Tillsätt saffran och låt såsen koka några minuter. Smaka av med rosmarin, salt och peppar.

3
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i lite matfett. Tillsätt den färska spenaten och låt den fräsa 1 minut.

4
Servera torsken med spenat, sås och kokt potatis eller ris.