Du behöver

  • 400 g kassler strimlad
  • 1 st gul lök hackad
  • 0.33 st purjolök skivad
  • 0.5 st peppar finhackad eller 1 krm sambal oelek
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2.5 dl lagalätt eller liknande
  • 0.5 st röd paprika i bitar
  • 0.5 st paprika i bitar
  • 0.5 st grön paprika i bitar
  • 1 dl svarta oliver urkärnade
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 msk färsk timjan hackad

Servera med:

pasta eller spaghetti
parmesanost ev riven

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs kassler, lök, purjolök och spansk peppar i en gryta med smör, ca 5 minuter.

2
Tillsätt idealvetemjöl och lagalätt, och rör om. Låt grytan sjuda i 5 minuter.

3
Rör ner paprika och svarta oliver. Smaksätt med salt, peppar och timjan. Låt grytan bli het. Smaka av. Servera kasslergrytan med kokt pasta och ev riven parmesanost.