Du behöver
- 2 st kalkon bröstinnerfiléer
- 100 g cheddarost med calvados
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- smör
Äppelcidersås:
2 st äpplen
1 msk smör
1 msk honung
1 dl kycklingbuljong av fond på flaska
1 dl cider torr
1 dl vispgrädde
2.5 msk maizena ljus redning
1 krm salt
1 krm vitpeppar nymald
Potatis:
600 g amandinepotatis eller mandelpotatis
1 msk smör smält
2 tsk flingsalt
1 krm vitpeppar nymald
Tillbehör:
ärter kokta
sockerärtor
broccolibuketter
Skrubba potatisen och dela den på längden. Lägg den i en liten smord långpanna med snittytan uppåt. Pensla med smör och strö över salt och peppar. Stek vid 225º, ca 15 minuter.