Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 1.25 dl vatten
- 0.5 msk kycklingfond
- 0.5 st sparris
- 1 dl vispgrädde
- 1.5 msk pesto
- salt och peppar
Tillbehör:
laxfilé ca 150 g tunt skivad rökt
pressad citronsaft
örter blandade
Garnering:
50 g laxrom
gräslök
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
2
Koka upp vatten med kycklingfonden. Ta kastrullen från värmen och låt den svalna lite. Krama vätskan ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma buljongen.
3
Dela sparrisen i mindre bitar och lägg den i en matberedare. Häll över den ljumma buljongen. Finfördela sparrisen.
4
Vispa grädden och rör ner den i sparrisen. Smaka av med pesto, salt och peppar.
5
Fördela smeten i sex små portionsformar. Låt dem stå kallt i minst 4 timmar.
6
Lägg laxskivorna på portionstallrikar och stjälp upp sparrismoussen i mitten. Ringla över lite pressad citronsaft och strö över färska örter. Garnera med laxrom och gräslök. Bjud eventuellt rostat bröd till.
Tycker du bättre om gravad lax, så smakar det lika bra till sparrismoussen.