Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 1.25 dl vatten
  • 0.5 msk kycklingfond
  • 0.5 st sparris
  • 1 dl vispgrädde
  • 1.5 msk pesto
  • salt och peppar

Tillbehör:

laxfilé ca 150 g tunt skivad rökt
pressad citronsaft
örter blandade

Garnering:

50 g laxrom
gräslök

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.

2
Koka upp vatten med kycklingfonden. Ta kastrullen från värmen och låt den svalna lite. Krama vätskan ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma buljongen.

3
Dela sparrisen i mindre bitar och lägg den i en matberedare. Häll över den ljumma buljongen. Finfördela sparrisen.

4
Vispa grädden och rör ner den i sparrisen. Smaka av med pesto, salt och peppar.

5
Fördela smeten i sex små portionsformar. Låt dem stå kallt i minst 4 timmar.

6
Lägg laxskivorna på portionstallrikar och stjälp upp sparrismoussen i mitten. Ringla över lite pressad citronsaft och strö över färska örter. Garnera med laxrom och gräslök. Bjud eventuellt rostat bröd till.


Kommentar:
Tycker du bättre om gravad lax, så smakar det lika bra till sparrismoussen.